indretningogvvs.dk

Indretningsmagasin

2 grunde til at flytte væk fra storbyen

2 grunde til at flytte væk fra storbyen

Jovist. Der er da fordele ved at bo i en større by – det skal vi ikke fornægte:

Det meste, du har brug for, er inden for hurtig rækkevidde. Er det fredag aften og tid til en tur i byen, så finder du hurtigt et lækkert og trendy gå i byen-sted uden at skulle rejse langt for at komme dertil. Hvis du går på en videregående uddannelse, vil du også ofte være tættere på, hvis du har bopæl i byen. Og så videre.

Men hvis tapas på dyre restauranter, ømme fødder efter en aften på dansegulvet i Københavns natteliv og døgnåbne Netto-butikker ikke ligger øverst på listen af dine værdier og prioriteter i livet, så kunne Livet på landet måske være værd at overveje.

Selvom en relativt stor del af befolkningen, ikke mindst den yngre del, rykker mod storbyerne i disse dage, så er der også en del mennesker, der rykker den modsatte vej.

Og det kan der faktisk være en del gode grunde til.

Her får du et par af dem.,

Mere for pengene

Livet på landet eller i provinsen er ganske enkelt billigere end livet i storbyen.

Det gælder både de dagligdags ting, hvor du godt kan få lov at betale lidt ekstra for din mad eller drikke, men det gælder i særdeleshed på ét bestemt punkt:

Nemlig når det kommer til at købe eller leje boliger.

Fordi der er så mange om udbuddet til det relativt begrænsede antal boliger i storbyen, så bliver priserne presset i vejret, og du får altså ikke særlig meget for dine hårdt tjente penge her.

Og ved du hvad?

Tid er penge, og den mængde penge, du vælger at investere i en bolig eller husleje, har direkte effekt på den mængde af fritid, du har til rådighed. For jo dyrere, du sætter dig, jo mere skal du arbejde for at tjene pengene ind.

Ved at flytte ud af storbyen får du langt mere plads og bolig for pengene. Dermed kan du vælge at købe et endnu større hus og få rigtig meget mere plads for pengene – eller du kan købe et mindre hus og så til gengæld have mere plads i økonomien eller alternativt at gå ned i tid på arbejdet og bruge den ekstra tid på det og dem, du synes, er vigtigst i livet.

 

Ro og grønne omgivelser

Et andet stort plus, som får en del til at flytte ud af storbyen, er at der bare hersker en helt anden ro og fred her. Og så er det jo fantastisk at få dejlige grønne områder, skov, strand og sletter med i købet.

Det er ren balsam for sjælen at komme væk fra storbyen os og at komme ud i rolige, grønne omgivelser – og det er netop en af grundene til, at nogle vælger at flytte væk fra storbyen.