indretningogvvs.dk

Indretningsmagasin

Husk at drikke nok vand i sommervarmen

Husk at drikke nok vand i sommervarmen

Sommeren er over os og det betyder, at dagene bliver længere og varmere. Det betyder også, at du har risiko for at dehydrere, hvis du ikke får indtaget nok væske i løbet af en dag. Især dig der er aktiv skal huske på, at du skal indtage nok væske. Og her er din morgenkaffe, juice og en sodavand eller to i sommervarmen ikke nok. Langt fra. Som voksen skal du drikke 1,5-2,5 liter vand i lavere temperaturer, mens man anbefaler mere om sommeren, da varmen er højere. Føler du, at du har brug for mere, så er det naturligvis bare at lytte til din krop. Er det meget varmt og på en sommerdag, kan du med fordel drikke danskvand indimellem, da kroppen også har brug for lidt salt i varmen. 

Derfor er vand vigtigt 

Det er vigtigt at drikke nok vand, da du ellers risikerer at dehydrere, og væskebalancen er vigtig for, at vi kan holde os selv oppe. Får du ikke væske nok kan du risikere dehydrering som typisk viser sig ved svimmelhed, træthed og koncentrationsbesvær. Du kan ligeledes også se det på din urin, der vil være meget mørk, som den oftest er om morgenen, når vi har sovet og ikke indtaget væske længe. Huden viser også tegn på det ved at blive slap, og kan du på din håndryg tage fast i din hud med to fingre, og huden ligesom bliver stående, så er der en stor chance for, at du er på vej ind i en dehydrering. Bliver du dehydreret og får det rigtig dårligt, så sørg for at få en masse væske, og gerne med lidt salt og sukker i, så du hurtigt kan komme på ret køl igen. Ophold dig ligeledes i skyggen, så du undgår yderligere varme og dehydrering. 

Sådan husker du at drikke vand

Er du én af dem, der har svært ved at huske at drikke nok vand, fordi du har en travl hverdag, eller er du bare glemsom og ikke opmærksom på det, før hovedpinen og trætheden melder sig sidst på dagen? Når du først så langt, så er det næsten for sent.

Brug drikkedunke i løbet af dagen, hvis du har svært ved at huske dig selv på, at du skal drikke vand. Det er dels nemmere, fordi du ikke skal hente ét glas vand hele tiden, og derudover er det også ofte nemmere at tælle hvor meget vand, du har drukket i løbet af en dag. Glemmer du det helt, så kan du sætte streget på et stykke papir, når du har drukket en halv liter vand, og dermed kan du sidst på dagen tælle, hvor meget vand, du har drukket. En drikkedunk er derudover også gode for miljøet, så vi ikke hele tiden skal købe flaskevand. Hvis du er på tur er den også god, så du altid kan have vand med dig og ikke skal sørge for at købe noget, hvis du får det skidt. 

Du kan se mere på dingadget.dk ved at klikke her