indretningogvvs.dk

Indretningsmagasin

Indsamling af regnvand i regnvandstønder

Indsamling af regnvand i regnvandstønder

Solen skinner og din have skriger på vand, især dine planter, men der er samtidig er der vandingsforbud. Det kan du forhindre ved at samle regnvand i Regnvandstønder i træ. Udover at regnvandstønderne er pæne og dekorative er de praktiske. 

Sådan gør du

Du skal alligevel rense dine tagrender og sikre dig at vandet kommer væk fra dit tag, så det ikke ender nede i dit hus, så hvorfor ikke få gavn af det. Når du har renset dine tagrender leder du vandet ned i regnvandstønderne via et nedløbsrør. Husk at sikre at tønden er lukket, så det ikke ender med at blive et sandt paradis for myggene. Det er en god ide at designe det på en måde at du kan fjerne tønderne om vinteren, hvis de ikke står i læ.

At vande med regnvand

Hvis du har sat regnvandstønder op og har planer om at vande dine planter med vandet. Det kan f.eks. være dine grøntsager i dit drivhus, er det vigtigt at huske at planterne skal have tilført ekstra kalk, da der ikke er nær så meget kalk i regnvand, som i det vand der kommer ud af hanen. Hører du til gør det selv personerne og er du glad for æg kan du gemme dine æggeskalder og knuse dem til pulver og tilsætte det til jorden. Alternativt kan du købe ekstra kalk i byggemarkederne og tilsætte det. Det vigtige er at du husker det, da planterne vil mangle det. Har du plantet tomater vil de få giffelråd, hvis de mangler kalk og er lige til at smide ud.

Husk at tømme dem om efteråret

Da tønderne er lavet af træ, er det vigtigt at de ikke er fulde af vand om vinteren, når frosten sætter ind. Frosten udvider tønden, hvis den er fuld af vand. Derfor er det vigtigt at de enten tømmes og også gerne sættes ind i læ hvis det er muligt. Det vil også betyde at de vil holde længere og holde sig pæne. 

Da de er lavet af træ er det vigtigt at du en gang i mellem giver dem noget træmaling for at vedligeholde dem, så de ikke begynder at rådene og ikke kan holde tæt.