indretningogvvs.dk

Indretningsmagasin

Sådan bygger du dit eget CV

Sådan bygger du dit eget CV

Din præsentation af dig selv er altafgørende!

Er du igang med jobsøgningen og har brug for ekstra hånd, så er du kommet til det rette sted. Du vil nu blive guidet til, hvordan du kan optimere og bygge dit CV op. 

En god punchline skal fange arbejdsgiveren interesse! Derfor anbefales det at du overvejer en interessant og fængende punchline, der giver et godt indtryk og samtidig formår at fortælle noget om dig. 

Dit CV skal fange arbejdsgiverens opmærksomhed, tænk over hvordan du gerne vil fremstå og præsenteres. 
Hos Candeno får du muligheden for at skrive forskellige typer af CV, da der er forskel på et godt CV ud fra din erfaring.

Typen af CV afhænger af hvilken type job du søger, nedenstående vil guide dig til opbygningen af to forskellige typer af CV. 

Kronologisk CV

Et kronologiske CV er til dig med meget erfaring og et kompetence CV er til dig der er nyuddanet, eller gerne vil skifte branche.

Det vigtigste for et kronologisk CV er, at det særligt er fokuseret på din erhvervserfaring, derfor skal den relevante erhvervserfaring fylde mest, og øverst skal dine seneste erhvervserfaring og uddannelsesbaggrund være synlig.

Det kronologiske CV opbygges således:

 1. Punchline
 2. Stamda
 3. Faglig profil
 4. Erhvervserfaring
 5. Resultater
 6. Uddannelse
 7. Kurser
 8. It-Kompetencer
 9. Hobbyer
 10. Foto

Kompetence CV

Kompetence CV’et skal særligt lægge vægt på dine kompetencer og fremhæve dem. Derudover skal fokuset være at opliste ervhervserfaring, på det pågældende område under hver kompetence. 

Kompetence CV’et opbygges således:

 1. Punchline
 2. Faglig profil
 3. Kernekompetencer
 4. Uddannelse/erhvervserfaring
 5. Kurser
 6. IT-kompetencer
 7. Hobbyer
 8. Foto 

Glem ikke dine stamdata! 

Det er vigtigt at arbejdsgiveren kan kontakte dig, hvis vedkommende gerne vil hive dig til en samtale! Derfor er det vigtigt at dine kontaktoplysninger også er korrekte. Hvor ville det være ærgeligt, hvis arbejdsgiveren ikke kunne få fat i dig! 

Dine stamdata er: Adresse, e-mail, telefonnummer, fødselsdag, sprogkunskaber

Derudover er det godt at referere til din Linkedin profil. Her har du også mulighed for at vise dine referencer, samt give et større overblik over de kompetencer du besidder. 

Sørg for at gennemlæse dit CV og lav et flot layout! Det har betydning og at vise at du er struktureret og er grundig, er en fordel for din præsentation af dig selv. Du er langt i processen, hvis du følger ovenstående opbygning af dit CV. 

Hvis du vil have flere råd til dit CV eller din jobansøgning, så er der mere hjælp at hente her Candeno – Byg dit eget CV

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *