indretningogvvs.dk

Indretningsmagasin

Sådan undgår du en konkurskarantæne

Sådan undgår du en konkurskarantæne

En konkurskarantæne er alvorligt. Det er alvorligt for både dig og din virksomhed, og det betyder, at du med din virksomhed bliver pålagt lukning, og at du ikke må drive eller stifte virksomhed. Det vil typisk gælde for de næstkommende tre år, der kan dog være variation af karantænen, så den kan pålægge endnu længere tid. Dog er der også mulighed for, at tiden kan blive nedsat, men det er ikke noget, du bør gå ud fra, da det normale er tre år.

Det er en meget alvorlig sag, hvis man bliver pålagt en konkurskarantæne, og det er vigtigt at sige, at du ikke bør handle alene her, medmindre du har fuldkommen styr på, hvordan man forholder sig. Dog er det altid at foretrække, hvis du handler i samråd med en advokat, der har styr på reglerne på dit område.

Konkret betyder det, at du ej heller må være ledelsesmedlem i en virksomhed, hvis du er pålagt konkurskarantæne. Det gør sig gældende hvad end det er i et anpartsselskab eller et aktieselskab og det er derfor en meget alvorlig sag for dig og din fremtid, hvis det sker. Typisk sker en konkurskarantæne, hvis man anser vedkommende for at føre uforsvarlig forretning, og derfor gør det sig gældende, at man vurderer, at personen ikke vil være egnet til at lede virksomheden.

 

Hvordan undgår man konkurskarantæne?

For de fleste er en konkurskarantæne en katastrofal og fatal hendelse for enhver erhvervsdrivende og virksomhedsejer. Der er dog nogle ting, der kan hjælpe dig til at undgå konkurskarantæne, hvis du som ledelsesmedlem er vaks og ved, hvilke forpligtigelser, du skal overholde. Der er nemlig nogle regler, der skal følges, før det kan lade sig gøre, og det har du forpligtigelse til at deltage aktivt i. Det er dog væsentligt at pointere, at det ikke kan garanteres, at du undgår konkurskarantæne, men chancerne er væsentlig større, hvis du ved, hvilke regler, du skal følge og overholde. 

Som ledelsesmedlem har du forskellige ansvarsområder hos virksomheden, og der skal du være klar over, hvilke områder, du er ansvarlig for og naturligvis sørge for at gøre dit arbejde på området korrekt og ordentligt. Det er desuden altid et mål, du bør stræbe efter, men især her er det essentielt, at du overholder de opgaver, du står for, ligesom du skal være klar over, hvordan man bogfører rigtigt i virksomheden, så du ikke snyder skattevæsenet. Det er nemlig en af de allerstørste grunde til, at virksomheder får tillagt konkurskarantæne. Er der noget, du er i tvivl om undervejs, så bør du få hjælp fra andre, der har erfaringer på området. Om det er sparring fra kolleger eller andre selvstændige eller hjælp hos din advokat er i princippet underordnet, så længe du søger hjælp, så du undgår konkurskarantæne.

Så vidt muligt bør du også forsøge at sikre, at alle i virksomheden overholder ovenstående og gør deres arbejde korrekt. Det kan naturligvis være svært at sikre, at andre laver deres opgaver korrekt, men hvis det er tilfældet falder chancen for, at du bliver erklæret konkurs væsentligt. Skulle det dog ske vil du altid modtage brev herom, og det bør du reagere på hurtigst muligt, så du kan sætte en plan i værks for, hvordan du bedst muligt kommer ud af denne ærgerlige situation.