indretningogvvs.dk

Indretningsmagasin

Tips til at indrette den perfekte stue

Tips til at indrette den perfekte stue

Stue

I de fleste danske hjem har stuen en vigtig betydning. Det er her, at alle familiens medlemmer har muligheden for at samle sig og på denne måde være i social kontakt med hinanden.

Stuen er det rum der gerne skulle give alle hustandens beboere et tiltrængt og velfortjent pusterum i en ellers hektisk hverdag. Det er her der skal være plads til alle og den skal kunne bruges til alt ligefra fordybelse til sjov og leg. Siden stuen har en så vigtig rolle i hjemmet, er det derfor altafgørende at man skaber den perfekte stue. Dette betyder at indretningen skal passe til din stil, personlighed og æstetiske sans.

Det kan nemt komme til at virke uoverskueligt, at skulle til at indrette en hel stue. Derfor kan du her få nogle goder tips til hvordan du kan komme igang.

Farver

Når du går igang med at brainstorme ideer til indretningen af din nye stue, så giver det god mening at starte med det mest fundamentale. Dette er farverne. Her er der tre essentielle ting, som det i den grad vil gavne dig, at tænke over.

  • Forskellige farver vækker forskellige følelser. Når du vælger din farvepalette er det altså en god idé, at tænke over hvad din stue skal symbolisere i farverne. Det anbefales at man tænker i tre farver, som kan spille godt sammen. Dette vil typisk være en mere neutral base farve, en sekundærfarve og en kontrastfarve. 
  • Du bør som sagt tænke over en god farvepalette.
  • Kontrast kræver opmærksomhed. Du skal altså huske, at hvis du køber en sofa eller et bord i en eller anden mere voldsom og kontrastfuld farve, så kan de give nyt liv i en ellers nedtonet nordisk indretning.

Stilarter

Noget der kan hjælpe dig er, at holde dig til et tema eller en stil. Siden der findes et hav af temaer, kommer der nogle her til inspiration.

Nordisk: For tiden er det virkelig in at indrette sin stue efter den nordiske stil. I denne stilart blandes natur med det minimalistiske i et yderst behageligt udtryk. Her finder du både meget lys men også kontraster mellem naturmaterialer som træ og læder. Neutrale farver samt brun og grøn er i fokus. 

Boheme: Boheme stilen er egentlig meget individuel. Det der spiller en rolle her er, at man kommer ind i et hjem der udstråler luksus og at menneskerne der bor der er livsnydere.

Minimalistisk: Her er det rene linjer og simple farver der er i højsædet. Man skal sørge for at have rene overflader og det ses gerne, at de geometriske former gentages. 

Ved at følge dette link kan du finde Alt til stuen.